Vion Food geprofessionaliseerd

Vion Food is een van de bekendste vleesbedrijven in Nederland, maar het heeft de afgelopen jaren heel zwaar gehad, na een aantal misstappen.

Britse markt

De grootste misstap heeft Vion Food begaan, toen het in 2008 de Britste markt binnenstapte. De plan was om een groot deel van de Britse vleesmarkt over te nemen, maar dit zou Vion Food heel duur komen te staan. In 2008 nam Vion Foods, een grote deel van Grampian Country Food Group over, voor een bedrag van 400 miljoen euro. Hiervoor kregen ze 40 Britste vleesfabrieken en slachterijen. Het ging niet zoals verwacht en in 2012 na jaren van financiƫle tegenvallers besloot Vion Food, de Britse activiteiten op te zeggen en de holdings in het Verenigd Koninkrijk te verkopen.

Nieuwe bestuur

In 2013 besloot Vion Food dat er een nieuwe bestuur nodig was en gingen ze op zoek naar een nieuwe CEO, dat het bedrijf de toekomst in kon leiden. Eind 2013 vonden ze een nieuwe CEO, in de vorm van Michiel Herkemij. Hij nam de functie in 2014 op zich en is al met een serie veranderingen begonnen, om het bedrijf weer in het groen te helpen.

Een van zijn eerste stappen was om Tom Heidman en John Valster binnen te halen, om het bedrijf te professionaliseren. De 2 mannen waren eerder samen werkzaam bij C1000, waar ze geweldige resultaten hebben behaalt en nu versterken ze Michiel Herkemij, om het bedrijf weer gezond te maken. Meer weten? Bekijk de onderstaande links:

Bekijk een video over VION

 

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>