COREP XBRL

Veel bedrijven maken al gebruik van XBRL voor het verzenden van financiële rapporten naar de Nederlandse banken maar in het laatste kwartaal van 2016 word dit zelfs verplicht.

COREP XBRLXBRL is een open standaard voor het verzenden van financiële gegevens. Het word al door diverse bedrijven gebruikt om financiële gegevens onderling te delen en ook voor controle van buitenaf door diverse instanties. In Nederland word het gebruik van XBRL zelfs verplicht. Bedrijven zijn dan verplicht om de rapporten in een XBRL formaat op te sturen naar de banken en officiële instanties.

Het komt wel vaak voor dat rapportages in Excel worden gemaakt. Excel is nou eenmaal eenvoudig in gebruik en het is veelzijdig. Het is dus ideaal voor het opstellen van financiële rapporten. Het delen van de bestanden alhoewel met officiële instanties is een ander verhaal. De Excel bestanden moeten dus omgezet worden naar COREP XBRL. Dit kan door gebruik te maken van simpele converteer tools. Wil je meer leren over de tools dat nodig zijn om de bestanden te converteren naar COREP XBRL? Lees dan hier meer over op deze website.

Je kunt ook gebruik maken van tools om het tegenovergestelde te doen. Je kunt bijvoorbeeld XBRL bestanden converteren naar Excel bestanden.

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>