Zintuigen op scherp

Als je 15 weken zwanger bent staan al je zintuigen op scherp, om jou en de baby te beschermen. Zo zullen veel dingen dat je lekker vond of geuren dat je eerst aangenaam vond, je nu misselijk maken en vies ruiken.

Moederinstinct

15 weken zwangerDit kun je ook wel het moederinstinct noemen en het werkt sinds het begin van de mensheid perfect. Vroeger bestonden natuurlijk geen artsen en verloskundigen, toch werden er wel kinderen gezond geboren. Dit komt grotendeels door het instinct van de moeder, dat rond de 15 weken zwanger heel scherp word. De zintuigen worden scherper en je lichaam kan schadelijke stoffen ruiken en ook ongezonde voeding proeven. Het klinkt misschien raar maar deze zintuigen zorgen er al eeuwen voor, dat de baby beschermt blijft in de buik.

De volgende keer dat je misselijke word van een geur of smaak, weet je dus waarom dat is.

De bevalling

Tijdens je bevalling hoef je dan ook niet bang te zijn, want je hoeft enkel de controle los te laten en het werk aan je lichaam overlaten. Veel vrouwen hebben moeite met het loslaten van controle, maar dit werkt toch het beste. Het is een kwestie van het verstand op nul zetten en je lichaam laten doen, waarvoor die gemaakt is. Raak dus niet in paniek, wanneer je 15 weken zwanger bent door allerlei boeken te gaan lezen, maar besteed de tijd aan rusten en relaxen, zodat jij en de baby gezond blijven.

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>