Hoe kan ik zo snel mogelijk stoppen met roken?

elektrische sigarenWil je stoppen met roken? Dan kun je allerlei hulpmiddelen gebruiken om het stoppen met roken eenvoudiger te maken. Denk aan nicotine kauwgom of nicotine pleisters. Een andere oplossing is het e-roken. Deze variant van roken is een stuk gezonder. Het is ook vrij nieuw. Relatief weinig rokers hebben er een geprobeerd, maar velen die al een tijdje deze e-sigaret gebruiken zijn er wel enthousiast over. Dat is zeker niet zonder reden, want het is een lekkere manier van roken.

Echt roken is het e-roken overigens niet, want je bent eerder aan het dampen. Dit is voor sommige rokers ook even wennen, omdat het beduidend anders aanvoelt dan wanneer je rook inademt. Je krijgt ook waterdamp in je longen, in plaats van de rook bij het roken. Wat dat betreft is e-roken misschien niet de goede benaming en kan het eerder e-dampen worden genoemd. Naast de e-sigaret heb je tegenwoordig ook de e-sigaar. Ideaal voor mensen die nog wel sigaar willen ‘roken’, maar dan wel op een gezondere manier. Dat kan dus met zo’n e-sigaar. Er zijn diverse exemplaren te koop, die deze manier van roken mogelijk maakt. Zeker het proberen waard.

E-sigaret gezond?

Overigens is er wel kritiek op de elektrische sigaret. Of de e-sigaret op lange termijn ook echt kan helpen bij het stoppen met roken, moet nog blijken. Tot nu toe is daar te weinig onderzoek naar gedaan. Tot die tijd blijft de e-sigaret een minder ongezonde vervanging van een gewone sigaret.

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>