Vroeg naar de bakker

bakker

bakkerDe bakker moet altijd vroeg opstaan. Doorgaans gaat de wekker om vier uur, sommige bakkers zijn dan zelfs al aan het werk. Al het werk voor de dag moet dan gedaan worden. Het deeg wordt uit de koeling gehaald, wordt in de benodigde hoeveelheden gesneden, en wordt gebakken totdat het het brood is dat wij op tafel krijgen. Soms moeten bakkers zelfs al om twaalf uur ‘s nachts beginnen, dit is vaak het geval op speciale dagen. Voor oud en nieuwe bakken veel bakkers bijvoorbeeld ook oliebollen, naast hun gebruikelijke producten. Sommige, maar niet alle, bakkers staan daarna ook nog, minstens in de ochtend achter de kassa, alleen als ze de voorbereidingen voor de volgende dag al gedaan hebben.

Zorgen voor het brood, dat Nederland elke dag eet, is niet zo simpel als het lijkt. Het is en zware baan, met moeilijke uren. Je zult ondanks deze feiten, weinig bakkers horen klagen. Bakker zijn doe je niet voor het geld of omdat je de beste wil zijn, je doet het omdat je het leuk vindt, omdat het een roeping is. Je hebt een begripvolle vrouw, en vast slapende kinderen nodig, wil je het beroep van bakker kunnen uitvoeren, zonder al teveel problemen met het thuisfront. Maar als je dan kiest voor dit vak, dan heb je een dankbare baan gekozen.

Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>