Geld het verbod op roken ook op de e sigaretten?

Veel mensen dat gebruik maken van de e sigaretten, vragen zich af of de verbod op roken, ook op de e sigaretten geld. Je rookt immers geen e sigaret maar je dampt, omdat er helemaal geen rook vrij komt.

Verbod

Op de plekken waar het verboden te roken, mag je in principe wel dampen, want er staat nergens dat je dat niet mag niet. Het verbod is immers op roken en in openbare ruimtes, mag je gewoon de e sigaretten gebruiken. Als een restaurant of een bar, het nadrukkelijk verbied om de e sigaretten te gebruiken, moet je wel daaraan houden, want de eigenaar mag dat bepalen. De eigenaar van een gebouw mag immers zelf bepalen, wat in zijn gebouw toegestaan is.

In overheidsgebouwen

In overheidsgebouwen kan je wel gewoon de e sigaretten gebruiken, omdat er geen wet is tegen dampen. De eigenaar van de overheidsgebouwen zijn immers wij zelf en niemand kan je verbieden, om de e sigaretten in het gebouw te gebruiken, tenzij er een wet tegen dampen komt. Vooralsnog bestaat er nog geen wet tegen het gebruiken van de e sigaretten, er is wel een flinke discussie in de Europese Unie gaande, over de status van de e sigaretten. Het zal waarschijnlijk in het voordeel van de e sigaretten uitpakken, aangezien er geen nadelige gevolgen bekend zijn van het dampen.

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>