Alleen op feiten baseren

De wereld zou een betere plaats zijn, als mensen zich alleen op feiten zouden baseren, maar dit doet haast niemand. In filosofie proberen filosofen zich zoveel mogelijk op feiten te baseren, maar dit kan natuurlijk niet altijd, omdat er soms geen feiten zijn. In dit geval moet een filosoof vragen stellen en niet zomaar dingen als feit aannemen.

Filosofie studie

In een filosofie studie worden studenten op weg geholpen, om kennis en wijsheid te vergaren. De opleiding zelf de studenten dit natuurlijk niet geven, want kennis en wijsheid moet je zelf vergaren. Wat de leraren de studenten vertellen moeten ze dus ook niet zomaar geloven, maar zelf vragen stellen en de waarheid opzoeken. Echte filosofen zijn dan ook constant kritische op de wereld om hun heem en stellen altijd vragen. De kritische houding van de filosofen heeft dan ook tot democratie geleid en leid nog steeds tot verbeteringen.

In filosofie ben je kritisch over alles en wil je weten hoe de wereld, om je heen werkt. Je wil ook graag zelf achter dingen komen en kennis, en wijsheid zijn jouw doel. Klinkt dit als bekend? Dan is een filosofie studie waarschijnlijk de juiste keuze, neem eens een kijkje op linkedin.com/in/dehgu voor meer informatie over de studie.

admin

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>